Amazon lucreaza la un alt proiect: robotii pentru locuinte

Acum zece ani, Amazon a prezentat dispozitivul Kindle si i-a determinat pe oameni sa inceapa sa citeasca pe un dispozitiv. Acum patru ani, Jeff Bezos si compania au lansat Echo, determinand milioane de oameni sa inceapa sa vorbeasca cu un calculator.

Compania gigant de comert si cloud computing s-a angajat intr-un plan ambitios pentru a construi un robot pentru locuinte, potrivit oamenilor familiarizati cu planurile. Denumit “Vesta” dupa zeita romana a caminului si familiei, proiectul este supravegheat de Gregg Zehr.

Amazon este deja un jucator important pe piata de boxe inteligente si se pare ca compania are acum un alt dispozitiv pe care doreste sa-l puna in locuinte. Potrivit unei noi stiri, Amazon lucreaza la primul sau robot pentru locuinte care va putea naviga multumita calculatorului si care va functiona ca un asistent virtual Alexa mobil.

Bloomberg informeaza ca proiectul pentru robot a fost denumit intern “Vesta” si ca este dezvoltat de o echipa hardware de cercetare si dezvoltare care a creat de asemenea Fire Phone, Kindle si Amazon Echo.

Stirea nu prea contine detalii despre cum va arata acest robot al Amazon si la ce va fi util, dar mentioneaza ca probabil va functiona ca un asistent virtual Alexa mobil. Acesta va putea urmari utilizatorii prin locuinta in locuri in care nu pot vorbi cu dispozitivul lor Echo.

Ar putea trece o vreme, insa, inainte ca primul robot pentru locuinte al companiei sa soseasca pe piata. Autorul mentioneaza ca Amazon doreste sa puna robotul in locuintele angajatilor pana la sfarsitul acestui an pentru testare, ceea ce inseamna ca consumatorii obisnuiti s-ar putea sa nu-l poata cumpara inainte de 2019.

Sursa: dojotech

By |2018-05-18T17:12:49+00:00mai 18th, 2018|Blog|0 Comments

Leave A Comment