Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume si a doua companie ca valoare de pe planeta, a anuntat achizitia PillPack, un magazin online de medicamente, semnalizand un nou pas luat de Amazon pentru a intra in sectorul farmaceutic, scrie Reuters.

Potrivit Bloomberg, valoarea tranzactiei este de un miliard de dolari.

In urma anuntului, actiunile Amazon au crescut cu 2%, ceea ce a facut ca, mai departe, capitalizarea Amazon sa urce cu 5,2 miliarde de dolari.

Pe de alta parte, anuntul a dus la scaderea accelerata a actiunilor pentru farmaciile din SUA si distribuitorii de medicamente.

Prapad printre rivali
Actiunile CVS Health au scazut cu aproape 8%, iar Walgreen Boots Alliance cu 10%. Titlurile furnizorilor engros de medicamente McKesson, Cardinal Health si AmerisourceBergen au scazut puternic la randul lor.

Amazon a infiintat in acest an o companie mixta alaturi de Berkshire Hathaway, conglomeratul de investitii al miliardarului Warren Buffett, si colosul financiar JPMorgan Chase, cea mai mare banca din SUA. Cele trei au format compania mixta din cauza costurilor in continua crestere cu asigurarile si serviciile de sanatate ale angajatilor.

Amazon a depasit Google si a ajuns a doua companie a lumii in functie de capitalizare, fiind depasita doar de Apple. In acest moment, Amazon are o capitalizare de 840 de miliarde de dolari, iar Apple de 913 miliarde. Analistii estimeaza ca in toamna ambele vor depasi un trilion de dolari, adica o mie de miliarde.

 

Sursa: Libertatea